Sestdien, 27.augustā, norisinājās sporta sērijas Pulss noslēdzošais trešais posms “Dzelzgriezējs”. Pirmo reizi šķēršļu skriešanas sacensības notika bijušā “Liepājas Metalurga” teritorijā, kas ikdienā iedzīvotājiem nav pieejama.

Liepājas Metalurga teritorijā lieliski varēja pārbaudīt savu izturību, piedaloties vēl nebijušās sacensībās 7km garumā ar mainīgu segumu, pārvarot trepes, augstumu, izdežu kalnus un pamatīgo karstumu. Dalībnieki distancē devās visi reizē kas sacensību padarīja interesantāku, skrējienu pavadīja KTM super enduro motocikls!

Sacensībās piedalījās arī mazie censoņi, kuriem tika izveidota 1km gara distance un trasē ar moci viņus pavadīja vienaudzis Viking Trial moto kluba braucējs Agnis Alksnis.

Liepājas Dzelzgriezēju dāmu konkurencē uzvarēja liepājniece Zane Ceriņa. Zane pēc uzvaras: paldies par fantastisko sporta pasākumu! Tiešām ļoti patika. Trase bija pārdomāta, interesanta, ļoti labi marķēta. Ja stāvot uz starta līnijas, mazliet pārņēma šaubas un bailes, ka kaut kur varēs nomaldīties, jo galu galā atrodies vietā, kura nav brīvi pieejama, nav ne mazākās nojautas kā tur izskatās un kas sagaida – tad marķējumi bija izcili – nevienā brīdī neradās apjukums vai jautājums – kur tālāk jāskrien?! Šaubīgajās vietiņās trases tiesneši jau tuvojoties norādīja, kur jādodas – super! Trase pati par sevi – lielais, nezināmais. Jā, it kā ieskats tika dots, bet – reāli, ja neesi tur bijis, tev nav ne mazākās nojautas par to, kas būs. Biju pārsteigta par teritorijas plašumu. Patiesībā, noguru jau pēc pirmā kilometra, nodomāju – ak, vai, vēl 6! Ļoti patika tas, ka trase ir vienā gabalā, ka nav jāriņķo “entie” apļi uz riņķi, ar katriem pārdesmit metriem sagaida, kas jauns. Pārdomāta šķēršļu pārvarēšana – noliktas gan trepes, gan sakrautas plāksnes. Protams, jākoncentrē uzmanība, jāskatās zem kājām – tas viss piedod asumu. Laikapstākļi – izaicinoši, bet, manuprāt, sacensību tēmai atbilstoši. Pasākums noorganizēts ļoti augstā līmenī, viss skaidrs, atmosfēra lieliska, pāresteiguma momenti, un galu, galā vēl priekšnesums! Ūdens trasē bija, viss bija, nu labi, viena lieta, personīgi man, pietrūka – kilometru stabiņš. It kā sīkums, bet psiholoģiski ļoti palīdz, ka zini skrienot garām, ka esi 3. vai 5. kilometrā. Jā, var paskatīties savā pulksteni, bet tas nav tas! Ko ieteiktu citiem? Noteikti piedalīties, nebaidīties. Lai arī cik traki liekas, tas nekas – kaut kā jau galā tiksi. Galvenais ir gandarījums, ka esi to paveicis! Paldies Jums! Novēlu Jums arī turpmāk tik pat azartiskus un karstus pasākumus. Tas tik tiešām bija, kas nebijis! Un paldies, ka iepriekš tika ieteikts kādus apavus vilkt. No sākuma bija doma vilkt tos, kas paredzēti krosam, bet labi, ka bija informācija un no skapja dziļumiem izvilku vecas, jo vecas botes zemas un ar salīdzinoši saķerīgu protektoru. Apavi šeit bija svarīgi, kājas izmezģīt varēja viegli.”

Otro vietu izcīnīja pirmā posma “Beberliņu Ultimāts” uzvarētāja Iveta Eglija un aiz viņas trešajā vietā ierindojās Baiba Juhno.

“Dzelzgriezēju” vīru konkurencē pievarēt pirmajam to izdevās Mīnu kuģu eskadras ūdenslīdēju komandas karavīram – seržantam Edijam Avenam, aiz viņa uzreiz ierindojās bocmanis Sergejs Juhno. Trešo vietu ieguva VUGD ugunsdzēsējs – glābējs Artis Ķemeris.

Izjustais sacensību gars un dalībnieku kopības sajūta sagādāja īpašas emocijas, jo īpaši tādēļ, ka bijušās rūpnīcas platībām tuvojas pārmaiņas un sacensībās tveramās ainas agri vai vēlu būs pagātnes skati.

Foto: https://www.facebook.com/sportaserijapulss

Sacensību rezultāti:

Dzelzsgriezējs

Sacensības tapušas pateicoties: Liepājas Pilsētai, Liepājas SEZ, Liepājas SUP skolai, Liepājas Olimpiskam Centram, CF Liepāja, Liepājas Papīram, Dion Sport Lab, Lielbaata, Tarzāns, HM Sound, Red Bull, Viking Trial

Comments are closed.