No Durbes ezera iztek upīte, tāda maza, tikai 47 kilometri gara. Ļoti, ļoti līkumota, ar mainīgu gultni, vijoties cauri Kurzemes mežiem, pļavām un maziem ciematiem.
Mēs šo upītes valdzinājumu dosimies sajust peldot ar SUP dēļiem foršā kompānijā un pilnīgi noteikti labā noskaņojumā! Esam izvēlējušies veikt 1/4 no visa upes kopējā garuma, kas būs pat vairāk kā pietiekami, lai redzētu upes mainīgo dabu. Paspēsim arī nedaudz fiziski piekust un pozitīvi pavadīsim visu savu brīvdienu.
Upē iekāpsim vietā, kur tā ir šaura un ar redzamu straumi, un šo straumi mēs jutīsim 5 – 6 kilometru garumā, jo tā atvieglos mūsu kustību uz priekšu. Upes straume mūs nesīs caur savu dziļi izrakto bobsleja trasi.. Bobsleja trasi? Jā, tieši ar bobsleja trasi varam salīdzināt šo upi ar augstajiem, līkumotajiem krastiem. Apākrtējā ainava nebūs tālu saredzama augsto krastu dēļ, bet būs ļoti baudāma pati upes ainava un arī tās gultne, kura vietām pietuvosies ūdens virsmai ar līdzenu, gaišu smilšu krājumu. Būs arī straumes sanests koku aizsprosts, kurš stāsies mūsu ceļā, bet mēs to kopējiem spēkiem pārvarēsim un turpunāsim ceļu kā komanda. Lavoties, gar upes kreisajā krastā labi redzamiem Sēku dižozoliem, gar koši dzeltenu rapšu lauku, ērti iekārtotu mednieku patruļtorni, zem trošu pārceltuvēm, upe nemanot izpletīsies platumā un dziļumā, samazinās savu ātrumu, ievedot mūs dziļākā mežā un atduroties pret sūnzaļu betona tiltiņu, šķirsies no mums. Šeit mēs kāpjam ārā un pamājam upei, vēlot labu ceļa vēju tās atlikušajos 3 kilometros līdz tā, sastopoties ar sev līdzīgo upi Tebru, kopā veidos jaunu stāstu, kuru visi zinam kā Saku.

Uz tikšanos līkumotajā Durbes upē!

Comments are closed.