Nedēļas nogalē, 16.jūlijā, Dienvidu fortos, norisinājās sporta sērijas “Pulss” 2.posms “Liepājas Īriens 2022”, kurš notiek jau sesto gadu. Sacensība ietvēra meža taku un kāpu skriešanu, skriešanu jeb brišanu pa jūru un supošanu. Organizatoriem ļoti žēl, ka garāmgājējiem traucējis sacensību marķējums un tas tika noplēsts. Tas lielam dalībnieku skaitam licis nomaldīties no trases.

Sergejs Juhno pēc uzvaras “Liepājas Īrienā”: “Pagājušo svētdien pirmo reizi startēju Smiltenē, Latvijas čempionāta triatlonā vidējā distancē (1.9km jāpeld, 90km jābrauc ar riteni un 21km jānoskrien), tāpēc šodien pats īsti nezināju kā ies trasē, jo kājas vēl joprojām bija smagas. Bet es nolēmu baigi neko nedomāt, ne par smagām kājām, ne par sāncenšiem, (sāncenši mums bija jaudīgi tādi kā E.Sprūds, E.Avens, A.Ķemeris u.c.), bet vienkārši darīt to, kas man patīk – skriet. Un tā es arī darīju, skrēju un airēju kopā ar vēju. Dīķī dažās vietās bija grūti airēt, jo bija daudz zāle, tas mani neapstādināja, bet vēl vairāk lika strādāt ar rokām. Trase bija laba, meža takas, smiltis, kāpas, tā kā man patīk. Vienīgais vienā vietā pazudis marķējums, un es vienu brīdi skrēju pa inerci, kamēr ieraudzīju priekšā vēl vienu skrējēju.  Interesanti, ka pirms starta es izskrēju trasi un tad vēl ir bija visi marķējumi. Kopumā ar sacensībām esmu apmierināts, labi noorganizēts pasākums, labi strādāja mikrofona čalis Dzintars, laika kontroles vīri, labs atbalsts pie telts, labs sacensību formāts, un galvenais, ka gandrīz visa mūsu ģimene uzkāpa uz tumbočku (meita dabūja godalgotu 1.vietu, sieviņa Baiba – 2.vietu un pats ieguvu zeltu). Paldies Liepājas SUP skolai par jaudīgu slodzes ballīti!”

Otro vietu vīriešu grupā izcīnīja Edijs Avens, bet trešajā vietā ierindojās sporta sērijas “Pulss” 1.posma uzvarētājs – Edgars Sprūds.

Sieviešu konkurencē uzvaru guvusī skolotāja Elīna Dimza: “Ejot uz startu priecājos, ka nav jābrauc kaut kur uz otru Latvijas galu uz sačiem, bet pietiek ar 8 minūšu gājienu. žēl, ka tik maz to liepājnieku, kas atbalstītu savus pasākumus un ir gatavi sportiski pavadīt sestdienu ar visu ģimeni. Uz startu iedama bez augstām cerībām, jo tikai nedēļu iepriekš tika skriets maratons ar +2300 augstuma metriem un atjaunošanās vēl procesā. Nejutos ne stipra, ne ātra, jo pēdējās dienās vēl tāds vājums bija. Un pie “pakaviņa” jau uzsita asini nedaudz, jo cīņu biedrenes ne jau atpūsties atbraukušas, bet arī par kopvērtējumu cīnīties ir ieradušās. Jā, kopvērtējums arī man vilinošs, nenoliegšu. Ivetai pirms starta teicu, lai uzvar stiprākā šodien, neapzinoties, cik tomēr pati varēšu vai nevarēšu. Zināju vien to, ka SUPā “jāuzrok” tik daudz, lai skrienot meičuki mani nenoķer vai nu, ja noķer, tad ne pārāk daudz. Apzinos, ka SUPs man stiprā puse, jo nenoliegšu, ka abas meitenes no pirmajām vietām skrien ātrāk.

Par sajūtām distancē: iekšas izbeidzās neilgi pēc nokāpšanas no SUPa, kājās spēks bija, muskuļi strādā, bet gaisa pietrūkst. Kā saka, sirds negrib strādāt tādā slodzē uzreiz pēc maratona atjaunošanās procesa laikā! Pirmkārt, cīņa ar sevi! Pēc tam jau viss pārējais! Skrienot no jūras, apziņa, ka drīz jau “gals” gan tiešā, gan pārnestā nozīmē, palīdzēja vēl kaut kādu enerģiju sakopot, lai aizskrietu neapkaunojošā tempā līdz galam. Paldies visiem, visiem, kuri startēja, atbalstīja un organizēja!”

Otrā vietā sieviešu konkurencē ierindojās Baiba Juhno un trešajā vietā – “Pulsa” 1.posma uzvarētāja Iveta Eglija.

Sporta sērijas “Pulss” noslēdzošais 3.posms “Dzelzgriezējs”, norisināsies 27.augustā, Liepājas Metalurga slēgtajā teritorijā.

Foto: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.141911811808013&type=3

Rezultātus var apskatīt: www.supskola.lv

Sacensības tapušas pateicoties: Liepājas Pilsētai, Liepājas SUP skolai, Liepājas Olimpiskam Centram, CF Liepāja, Dion Sport Lab, Lielbaata, Tarzāns, LSEZ, HM Sound, Red Bull

Etapu-laiki_Liepājas-īriens

Comments are closed.